ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ

Από την αρχαιότητα η κουκουβάγια ταυτιζόταν με τη σοφία. Οι αρχαίοι Έλληνες τη θεωρούσαν το σύμβολο της θεάς Αθήνας. Σύμβολο της γνώσης και της Μάθησης.


Σήμερα θα ταυτίζαμε τους γονείς, με την κουκουβάγια. Τις τρυφερές μανούλες που στα μάτια τους βλέπουν μόνο το δικό τους παιδί. Θυμάστε το παραμυθάκι με την κουκουβάγια και την πέρδικα, όπου η καθεμία νόμιζε πως το παιδί της είναι το ομορφότερο από όλα. Ας το θυμηθούμε και μαζί…


Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα υλικά
ιδέες και προτάσεις

Στρουμφάκια


Και κάπως έτσι ξεκινούσαν τα παιδικά μας Κυριακάτικα πρωινά :

Μια φορά και ένα καιρό σε ένα ξεχασμένο δάσος υπήρχε ένα μακρινό χωριουδάκι. Εκεί ζούσαν κάτι μικροσκοπικά πλασματάκια που τα έλεγαν Στρουμφ. Ήταν γεμάτα χαρά και καλοσύνη. Στο ίδιο δάσος όμως ζούσε και ο Δρακουμέλ, ένας φοβερός μάγος «Ω! πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια! Μια μέρα θα πέσετε στα χέρια μου και τότε, αλίμονο σας! Δεν θα μου γλιτώσετε. Θα σας πιάσω ..Μια μέρα θα βρω το χωρίο σας, που θα μου πάει » Μέχρι τώρα δεν το βρήκε. Αν λοιπόν κάποια φορά βρεθείτε σε αυτό το δάσος, σίγουρα θα ακούσετε αυτόν τον απαίσιο Δρακουμέλ και αν είστε και πολύ καλά παιδάκια πολύ πιθανόν να συναντήσετε και τα στρουμφάκια ».  

Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα υλικά ιδέες και προτάσεις

Κοκκινοσκουφίτσα

Μια φορά και έναν καιρό, κάπου στο δάσος, ζούσε με τη μαμά της, ένα όμορφό κοριτσάκι που το έλεγαν κοκκινοσκουφίτσα…..
Στο παραμύθι, η Κοκκινοσκουφίτσα, ένα κοριτσάκι με κόκκινο παλτό και σκούφο, πηγαίνει φαγητό στη γιαγιά της στο δάσος. Ενώ μάζευε φραουλίτσες μέσα στο δάσος, ο κακός λύκος την συναντά και προσπαθεί να την καθυστερήσει, δείχνοντάς της ένα λιβάδι με λουλούδια για να πάει μερικά στη γιαγιά της. Έτσι, ο λύκος φτάνει πρώτος στη γιαγιά της, την τρώει, μα λόγω της τρομερής του πείνας την καταπίνει ζωντανή. Έπειτα, ο λύκος στήνει παγίδα στην Κοκκινοσκουφίτσα μεταμφιεσμένος ως η γιαγιά της.

Η Κοκκινοσκουφίτσα φτάνει και ο λύκος την καταπίνει και αυτήν. Στο τέλος όμως, ένας περαστικός κυνηγός φτάνει πάνω στην ώρα, σκοτώνει τον λύκο, βγάζει την Κοκκινοσκουφίτσα και την γιαγιά της από την κοιλιά του και τις σώζει. Ξεφυλλίζουμε το παραμύθι και όλα ξαφνικά ζωντανεύουν σε μια υπέροχη διακόσμηση για την πιο σημαντική μέρα του παιδιού σας .
Το παραμύθι αρχίζει ….

Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα υλικά
ιδέες και προτάσεις

ΘΑΛΑΣΣΑ

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη περιπέτεια ξεκινάει. Τα παιδία επιβιβάζονται στη βάρκα, καθώς αυτό σφύριζε χαιρετώντας έτσι τον κόσμο. Η βάρκα πλέει γαλήνια, σχίζοντας περήφανα τα κρυστάλλινα νερά. Ακριβώς κάτω από αυτή, στο βυθό, ένας θαλάσσιος κόσμος ξεδιπλώνεται και η περιπέτεια ξεκινάει …..

Δώστε έναν άλλο αέρα στη βάπτιση του μωρού σας, αφού και εκείνο ετοιμάζεται για την πρώτη του καλοκαιρινή βουτιά , με μπομπονιέρες και προσκλήσεις  στο χρώμα της θάλασσας συνδυασμένο με το κόκκινο της φωτιάς. Και τα δύο στοιχεία της φύσης που ταιριάζουν απόλυτα χρωματικά μεταξύ τους.

Στο τραπέζι των ευχών, άμμος, πέτρες, κοχύλια και αστερίες δημιουργούν μια απόλυτη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Ενώ όλες οι ωραίες εντυπώσεις, μαζεύονται στο δίχτυ.

Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα υλικά
ιδέες και προτάσεις

Μικρή νεράιδα

Πια μαμά δεν βλέπει στα μάτια της μικρή της κορούλα, μια νεραϊδούλα. Μια μικρή νεράιδα που φαντάζεται μέσα από τα γλυκά της όνειρα ότι ζει σε έναν κόσμο με πριγκίπισσες, νεράιδες, χρυσόσκονη και μαγικά ραβδάκια. Θα τη δείτε να μεταμφιέζεται  φορώντας τούλινες φούστες, στέμμα και να κρατούν τα ραβδάκια τους. Τι όμορφος και παραμυθένιος που είναι ο κόσμος τους…!!!

Μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτό το μοναδικό σκηνικό στην ωραιότερη μέρα της. Ιδέες για να φτιάξουμε με παραμυθένια τους σύνεργα μια ωραία νεραϊδοχώρα.


Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα υλικά
ιδέες και προτάσεις

CUPCAKES

Και  μιας που το θέμα μας είναι το Cup Cake ή διαφορετικά Cupcake, τι θα λέγατε να κάναμε ένα γευστικό – απολαυστικό ταξίδι στην ιστορία, πίσω, στην παιδική μας ηλικία  και τις  σπιτικές μυρωδιές, ακολουθώντας έναν δρόμο στρωμένο από ζάχαρη!

Tα πρώτα Cup cakes λοιπόν, εντοπίστηκαν κατά την ιστορία περίπου το 1796, όταν μία συνταγή στο βιβλίο της Αμέλια Σίμονς Αμερικάνικη Μαγειρική, αναφέρεται σε "Ένα κέικ που ψήνεται σε μικρές κούπες". Η πρώτη αναφορά του όρου cupcake (κάπ κέικ) υπήρξε στο "75 Συνταγές για Γλυκά, Κέικ και Γλυκίσματα" του 1828 στο Βιβλίο Συνταγών της Ελίζας Λέσλι.

Στις αρχές του 19ου αιώνα, υπήρξαν 2 διαφορετικές χρήσεις της ονομασίας, το Cup Cake και το Cupcake . Σε προηγούμενους αιώνες,τα κέικ συχνά ψηνόντουσαν σε μεμονωμένα φλιτζάνια του τσαγιού,ή σε φόρμες και πήραν το όνομα από τα Cups (φλιτζάνια) που ψήθηκαν μέσα. Αυτή η χρήση των φλιτζανιών και των μεμονωμένων φορμών καθόρισαν και το όνομα που έχει παραμείνει το ίδιο έως και σήμερα, και ορίζει το όνομα “Cupcake” να δίδεται σε κάθε μικρό κέικ που είναι στο μέγεθος ενός φλιτζανιού του τσαγιού.

Επιλέξτε ανάμεσα σε διάφορα υλικά
ιδέες και προτάσεις